Zoektocht naat vermiste schipper

160

De zoektocht naar een op het IJsselmeer vermist geraakte schipper heeft gisteravond niets opgeleverd. Vandaag gaat de waterpolitie de bodem afspeuren met sonarapparatuur. Het zeiljacht, eigendom van een 68-jarige Leeuwarder, is vanochtend opnieuw naar Gaast uitgevaren voor een reconstructie.

In de namiddag ontdekte een deelnemer aan de Strontrace een zeiljacht dat rondje voer op het meer. Omdat de vissersboot niet langszij kon komen, waarschuwde de schipper de reddingboot. Die trof vervolgens niemand meer aan boord aan. Wel lag het mobieltje van de eigenaar op tafel met erin vijf onbeantwoorde oproepen.

Daaruit werd opgemaakt dat de opvarende rond twaalf uur te water moet zijn geraakt. De man was in z’n eentje onderweg van Texel naar de Galamadammen. Om half negen ’s ochtends was hij de sluis bij Kornwerderzand gepasseerd. In Stavoren zou hij worden opgewacht door een familielid.

Dertien reddingsboten, twee bergers en een helikopter hebben gisteren vijf uur lang naar hem gezocht. Om elf uur werd de zoektocht gestaakt. De vissers die deelnemen aan de wedstrijden van de Strontrace en die juist in het gebied actief zijnwaar de man wiordt vermist, zijn gewaarschuwd dat zij het lichaam van de zeiler aan kunnen treffen in hun netten.