Einde zoektocht naar vermiste zeiler

184

GAAST – De KLPD is gestopt met het zoeken op het IJsselmeer naar een vermiste zeiler uit Leeuwarden. Wel zal er vaker worden gesurveilleerd in het gebied waar de 68-jarige man maandagmiddag vermoedelijk overboord is geslagen.

Deelnemers aan de Strontrace troffen zijn lege zeiljacht op twee mijl uit de kust bij Gaast aan en sloegen alarm. Een zoektocht met dertien reddingsboten diezelfde avond leverde niets op. Ook het afspeuren van de bodem met sonarapparatuur de daarop volgende twee dagen had geen resultaat.

De man was alleen aan boord. Hij voer van Texel in de richting van Stavoren en had als bestemming Galamadammen bij Koudum.

De Leeuwarder is voor het laatst gezien in de sluis van Korwerderzand, waar hij maandagochtend om half negen doorheen voer.