De Klipper “De Twee Gebroeders” met schipper Bergman uit Strijen loopt op 8 juli 1931 vast op de Staart, een zandbank op 2 km afstand van Gaast. Het schip, geladen met cokes, was onderweg van Breda naar Leeuwarden. Hoewel er geen onmiddellijk gevaar dreigt, acht schipper Bergman het toch wenselijk zijn vrouw en twee kinderen door de reddingvlet van Gaast naar de wal te laten brengen. De volgende dag verslechtert de situatie aanzienlijk en schipper Bergman seint om hulp. Twee volle uren heeft de reddingvlet nodig om de klipper te bereiken, die nu vrijwel geheel onder water zit. Juist bijtijds kan de schipper worden gered. De klipper is uiteindelijk gezonken wegens een lekkage en buiswater. Ook de reddingvlet liep aanzienlijke schade op bij deze redding maar kwam wel weer veilig aan de wal in Gaast.