Zeiljacht op Ijsselmeer brandt volledig uit

180

Gaast | Voor de IJsselmeerkust bij Gaast is zaterdagmiddag een zeiljacht uit Kornwerderzand uitgebrand. De enige opvarende van het schip wist zwemmend op eigen kracht de Friese kust te bereiken. Het zeiljacht brandde volledig uit en zonk.

De brand op het jacht brak uit op ongeveer twee kilometer van de kust bij Gaast. Waardoor de brand kon ontstaan, is nog niet bekend. De schipper probeerde de brand te blussen, maar is daarbij overboord geslagen.

Direct na de melding startten de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de brandweer een zoekactie naar opvarenden. Daaraan deden vijf reddingboten en een reddingshelikopter mee. Aanvankelijk was niet duidelijk hoeveel man er aan boord waren. Uiteindelijk troffen de reddingswerkers de enige opvarende ongedeerd aan in Gaast.