Recente reacties

  This Is A Custom Widget

  This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

  This Is A Custom Widget

  This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
  Website Dorpsbelang Gaast|dorpsbelang@gaast.eu

  Valentino Selva presenteert roman ‘Het geheim van Gaast’

  Gaast – Op Zondag 15 Januari 16:00 uur presenteert Valentino Selva zijn roman ‘Het geheim van Gaast’ in de Fuke te Gaast.

  In de ondiepe contreien van het unieke natuurgebied de Hauw, aan de kop van de Afsluitdijk, waar het Ijsselmeer begint voor de kust van Gaast en Makkum, surfte Menno Bosma zijn zinkertje tegen een beruchte zwerfsteen aan flarden. Hoog op de dijk zat ‘de oude man’. Roerloos en zwijgend keek hij toe, zoals altijd. Na het bijeenrapen van de vernielde surfattributen klauterde Menno onbevredigd de dijk op om naar huis te gaan. Nauwelijks was hij bij zijn altijd zwijgzame getuige, of de man begon ineens te praten. Hij noemde zich ‘pake Hoeksema’ en vertelde spontaan over zijn jonge jaren toen de Afsluitdijk nog een schetsplan was. geboeid luisterde Menno toe.

  In de loop der tijd ontstond tussen beide een hechte vriendschap, waarbij Menno onvoorstelbare geheimzinnige feiten te horen kreeg. Het betrof de twee broers Van Kalsbeek uit Gaast, die geregeld over de schreef gingen….

  Jarenlang verzweeg Menno het bestaan van zijn aantekeningen over de verhalen, die hij in een schoolschrift had bijgehouden. Veilig waren ze on zijn bureau opgeborgen. Hij was bang dat ze hem noodlottig zouden worden. Maar onverwachts verscheen er een ‘Special’ in het grootste Dagblad van Friesland die Menno deed besluiten zijn geheimen lade te openenen…

  Valentino Selva (Sneek, 1939) heeft na de HBS aan de Rijksuniversiteit Groningen Duits gestudeerd. Bijna 40 jaar was hij leraar in het middelbaar onderwijs. Zijn grootste passie is de natuur in al zijn facetten rond de Friese meren. Hij vertaalde enkele Duitse tuinboeken en schreef voor diverse vakbladen artikelen over het groene vak. Bij het Ijsselmeer legde hij de basis voor zijn spannende, romantische thriller ‘Het geheim van Gaast’.

  Het wordt een leuke bijeenkomst in de Fuke, op Zondag 15 Januari, 16:00 uur, Komt allen!

  2017-04-19T16:57:49+00:00
  Translate »